Prima aventură

Iată că au trecut ca în zbor primele 6 luni de când a apărut Em. E ciudat să fii părinte– pe de-o parte te bucuri de fiecare realizare pe care o are – când începe să gângurească, când stă prima dată în fund, când începe să mănânce mâncare solidă. Pe de altă parte, simți ca bebelușul tău va fi in curând copil, va ajunge școlar, va deveni adolescent și nici nu ai clipit bine, ca și-a desfăcut aripile și a zburat din cuib. Nu am avut niciodată ca acum senzația că timpul zboară și tu nu ai cum să îl prinzi altfel decât în momente de fericire de pe care ni le vom aminti cu drag peste ani, uitându-ne la poze.

Așa. Em a făcut 6 luni și am hotărît să facem mare călătorie până la Galați, pentru ca pitica să își cunoască străbunica. Bagaje nu am luat prea multe,  căruciorul a umplut tot portbagajul și ne-am dat seama că va trebui să ne reamintim cum e să călătorești light. Noroc cu concediile făcute cu motocicleta când ne-am învățat să luăm la drum doar ce e esențial.

Cum Em este exact la începutul diversificării, nu m-am stresat prea mult cu mâncarea. I-am luat niște fructe, pe care i le-am dat rase sau bucățele la micul dejul și pentru prânz am fiert niște legume pe care i le-am dat fie pasate, fie molfăite, cum avea ea chef. În rest, alăptat în voie, cam o dată la 2-3 ore trebuia să ne oprim din ce făceam ca să hrănesc mâncăcioasa mică.

Drumul până la Galați nu este nici prea lung, nici prea scurt, sunt 240 de kilometri.  A fost perfect pentru a vedea cum îi place domnișoarei mersul cu mașina. Ce-am învățat din el:

  • Obligatoriu pauze la 2 ore, 2 ore și jumătate. Dacă îi e foame, cald sau pur și simplu e morocănoasă, poți să zdrăngăni tu câte jucării vrei in jurul ei, poți să te strâmbi sau să stai în cap, până nu te oprești să pape sau să se dezmorțească, nu ai ce să îi faci.
  • La un moment dat, când nu poți opri imediat să liniștești copilul, poate să ajute dacă toti cei din mașina (mama, tata, mătușa și verisorul de 8 ani cântă cât îi țin rărunchii – Un Elefant, se leganaaaa, pe o paaaaanza de paiaaanjen. La noi asa a funcționat.
  • E frumos la drum. Cât timp nu te grăbești și ții cont de nevoile și de ritmul ei, poți să te bucuri in voie de călătorit. Doar că un pic mai molcom.

Nu știu ce a priceput ea din drumul acesta. Nu știu ce a înțeles din vizita la muzeul de știinte naturale și la acvariu, dacă i-a plăcut sau nu la restaurantul-barcă de pe Dunăre sau în Turnul Televiziunii. La cât se hlizea la peștii din acvariu sau la cum își lipea nasul de geam in turnul televiziunii, să vadă mai bine Galațiul, cred ca s-a distrat. Nouă cu siguranță ne-a plăcut și de abia așteptăm să repetăm.

IMG_5048

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s