Moeciu, o gură de aer proaspăt

Îmi doresc pentru Em o copilărie în mijlocul naturii, într-o curte mare și verde în care să alerge nestingherită. Să fie înconjurată de tot felul de animale, mâțe pe care să le tragă de coadă, câini pentru care să fure mâncare de pe masă, văcuțe de la care să bea lapte proaspăt muls și găini prin ale căror cuibare să cotrobăie după ouă. Mi-ar plăcea să știe cum arată o oaie, o capră, să știe cum e să te trezească un cocoș cu noaptea-n cap. Având însă bunicii la oraș, ea nu va avea parte de copilăria la țară, de unde să se întoarcă mai bronzată, mai grăsună și cu sufletul plin de amintiri. O să facem tot posibilul însă ca ea să crească înconjurată de natură. Am fost în acest weekend într-o locație foarte frumoasă, în Moeciu, la o pensiune exact așa cum mi-aș dori să fie locul copilăriei lui Em.

Unde am stat?

Pensiunea unde am stat avea o curte mare și plină de verdeață, cu o văcuță și un vițel de 2 săptămâni, cu găini care ciuguleau prin curte, câini și mâțe pofticioase. La un moment dat au apărut și vreo trei oi, nu se știe de pe la care vecini, care au lăsat „măsline” pe scările de la intrare. În respectiva gospodărie poți fie să închiriezi o căsuță cu 5 camere, pentru un grup mai mare la Căsuța dintre meri fie poți lua camere individuale la Dumbrava de la rau.

Căsuta unde am stat avea bucătărie proprie, a fost usor cu pregătirea mâncării pentru fata. Ea are aproape 9 luni, poate să mănânce destul de multe, i-am dat iaurturi, legume fierte, fructe și niște piure de la borcan, după care nu prea s-a omorât. A fost prima dată când i-am dat pește – am găsit în apropiere o păstrăvărie unde îți prindea și îți curăța peștele pe loc, am profitat și am făcut provizii și pentru acasă (prin București e greu sa găsești o sursă de încredere pentru pește proaspăt).

Ce e de făcut în zonă?

Într-una din zile am urcat până la Cheile Grădiștei. Drumul cu masina este foarte bun, însă destul de abrupt, poate fi dificil de parcurs pentru cei cu rău de mașina. Sus te așteaptă o priveliște minunată atât spre Bucegi cât și spre Piatra Craiului. Au un loc de joacă mare in aer liber și un restaurant child- friendly, cu scaune de masă pentru copii și cu multe jucării.  Atenție însă, sus poate fi răcoare, să aveți la voi pentru orice eventualitate, haine groase pentru pitici.

IMG_5469

Complex Cheile Grădiștei

IMG_5464

M-aș putea obișnui cu priveliștea (Cheile Grădiștei)

În altă zi am ajuns în Râșnov, care este la 25 de kilometri de Moeciu. Am urcat cu un trenuleț până la Dino Parc si pe urmă, cu același trenuleț, am ajuns până la cetatea Rășnov. Ambele obiective sunt interesante pentru copii. La Dino Parc te așteaptă dinozauri în mărime naturală, copii fidele construite după schelete descoperite în diferite părți ale lumii. Copiii au loc de joacă, aventura parc, tiroliană, expoziții și ateliere interactive, un labirint cu lasere, săli de cinema. Biletul a fost 28 RON pentru un adult și 22 pentru copii peste 3 ani.

DSC03690

Dino Parc – Râșnov

Am ieșit din lumea dinozaurilor și am așteptat titicarul care ne-a dus pănâ la cetatea Râșnov.Când am ajuns aici deja pitica era obosită, a adormit greu în marsupiu, pentru că era în același timp agitată și curioasă să vadă oamenii și locurile din jur. După ce s-a liniștit și a adormit, am apucat să ne plimbăm pe străzile cetății și să ne bucuram de priveliștea de sus. La cetate poți să ajungi și cu un funicular care pornește din oraș.

Pentru cei și mai aventuroși, tot în zonă se vizitează și peștera Valea Cetății Râșnov unde mi-am propus ca la un moment dat să vin la un concert, cred ca acustica este spectaculoasă.

Dacă vă încumetați cu mașina pe drumuri de munte neasfaltate, recomand să ajungeți și la Schitul Bran, o mânăstire micuță, construită în mijlocul naturii, unde te simți compleșit de frumusețea locului.

IMG_5589

Schitul Bran

IMG_5603

De veghe în lanul cu margarete

IMG_5622

Copii fericiți

Ar mai fi fost locuri de văzut în zonă.  Castelul Bran este spectaculos însă foarte aglomerat. Turul prin castel poate fi dificil pentru un copil mic, traseul este intortocheat și ajungi la un moment dat la niște scări strâmte și abrupte. Pentru mine este o destinație momentan de evitat, în special în weekend.

Un alt loc unde vrem să ajungem cu Em este Club Vila Bran. Oferă multe activități pentru copii, tir cu arcul, echitație, activități la piscină, locuri de joacă și în interior, și în exterior și o mică grădină zoologică.

Cum a fost drumul?

De la București la Moeciu sunt 174 kilometri, am făcut câteva pauze pe drum, cam la o oră și jumătate, două. Încerc să nu o las deloc să plângă în scoică, nu vreau să asocieze drumurile cu mașina cu o experiență nefericită. Nu iese mereu însă, mai ales pe serpentine. Ne-au ajutat jucăriile pe care i le-am luat pentru drum și cântecele pe telefon. Cred că „Văcuța Lola, care dă lapte dulce cu gust de cola” va deveni hitul verii in familia noastră, a avut mare succes. Mai dificil  a fost în zonele cu semnal prost, unde nu se încărcau melodiile. Pe viitor o să încerc să le descarc undeva, pentru a nu mai depinde de viteza rețelei.

A fost frumos tare și ne-a plăcut așa de mult, că deja ne pregătim de următoarea călătorie prin țară, prin Ardeal. Stay tuned, revenim în curând.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s