Mica evadare la Comana

Până apuc să îmi fac ordine în gânduri și în poze să vă povestesc despre concediul prin Apuseni, o să vă dau un pont despre un loc lângă București, unde puteți scăpa pentru câteva ore de căldura și agitația orașului. La 40 de kilometri de București, la Comana, găsiți o destinație pentru copii de orice vârstă, de la O la 100 de ani.

Noi am fost la Casa Comana, un complex turistic ce oferă activități pentru toate gusturile – parc de aventură pentru copii și adulți, tiroliană peste lac, plimbări cu caii, închiriat biciclete și bărcuțe.

Când eram mai tineri și mai fără copii ne-am plimbat cu moto-deltaplanul și ne-am bucurat de zonă de la înălțime. De această dată însă am stat la firul ierbii, pe o pătura pe malul lacului.

IMG_6074

Complexul Comana

Sunt câteva terase în complex, mi-au plăcut în special cele care au mesele și scaunele puse direct pe iarbă, așa că am apucat să bem o cafea în voie în timp de Em mișuna de-a bușilea prin iarbă în jurul nostru.

Ne-am plimbat și cu un trenuleț care a făcut turul Comanei. A durat o jumătate de oră, timp în care am apucat să vedem un pic din Delta Neajlovului, am trecut pe lângă mânăstirea Comana și casa Memorială Gellu Naum, creatorul îndrăgitului pinguin Apolodor. E frumos să faci turul și pe jos, apuci să te bucuri de priveliște și dacă ai noroc  poți să vezi și să fotografiezi păsările din zonă.

IMG_3997

Delta Neajlovului

Un loc interesant pentru copiii mai mari este grădina cu legume. Pentru 10 lei poți să îți cumperi un coș plin cu legume pe care ți le culegi singur. Am cules roșii, ardei, sfeclă, gulii, vinete, busuioc și mentă. De abia aștept să ne întoarcem cu Em când va fi mai mare,  să vadă de unde vin legumele înainte de a ajunge în farfuriile noastre.

13936862_917209865050957_121580504_n

Coșul de legume „Do it yourself”

Pentru cei care preferă liniștea și nu vor să stea în complex, sunt multe trasee prin pădure sau pe lângă Deltă, unde te poți rătăci în voie, pe jos sau cu bicicleta.

Am stat în total vreo 7 ore pe acolo, timp în care domnișoara s-a jucat prin iarbă, a făcut cunoștință cu niște găini și cocoși, a savurat prânzul din geanta frigorifică, a tras un pui de somn în marsupiu și și-a pierdut pălăria în timpul turului cu trenulețul. Domnișoarei Goe oricum nu îi plăcea pălăria, și-o dădea jos mereu când nu eram atenți la ea.

Fiind duminică, au fost mulți oameni în zonă dar complexul este suficient de mare cât să nu ai senzația de aglomerație – este loc pentru toată lumea – pentru cei care vor să savureze o bere pe ponton, pentru aventurierii care merg prin pădure sau se cațără prin copaci sau pentru cei care vor doar să stea pe iarbă și să privească cerul.

Ne-a plăcut mult,  vom reveni cu siguranță în zonă, dar o să ne luăm și bicicletele, pentru a explora pe îndelete zona.

IMG_6098

Una din ultimele poze ala pălăriei buclucașe

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s